...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tanıtım

HACIBEKTAŞ TEKNİK BİLİMLER  MESLEK YÜKSEKOKULU

Yüksekokulumuz 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Gazi Üniversitesine bağlı olarak Eğitim-Öğretim faaliyetine başlamış olup, 2007 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlanmıştır. 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe Bölümü ile başlayan, daha sonra İşletme ve Bilgisayar Bölümleri ile devam ederek, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı itibarı ile Elektronik Teknolojisi Programı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, Mekatronik Programı, Grafik Tasarımı Programı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Programcılığı Programı (İ.Ö.), 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı ( İ.Ö.) , 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında da Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı İ.Ö. Programları açılmıştır. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Muhasebe, İşletme ve İşletme ( İ.Ö.) Programları kapatılmış, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla da Elektronik Teknolojisi Programı, Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı ve Bilgisayar Programcılığı İ.Ö. Programlarına ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi N.Ö.-İ.Ö. Programlarına öğrenci alımı durdurulmuş olup, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Elektronik ve Otomasyon Bölümü İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı açılarak 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci alımı yapılacaktır. Şu an Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü, Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı N.Ö. Programı, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı ve Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programları aktif olarak devam etmektedir.    Yüksekokulumuzda, uygulamalı eğitim verilen programların derslerindeki uygulama faaliyetlerini destekleyecek Devreler Laboratuarı ve Sayısal Elektronik Laboratuarları da yine 2009 yılında açılmıştır. Ayrıca öğrencilerin ve akademik personelin uygulama faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir AR-GE Laboratuarı ve Tasarım Laboratuarı da 2010 yılında açılmıştır. 2003 yılında açılan ve 2008 yılına kadar hizmet veren üç adet bilgisayar laboratuarı, Rektörlüğümüzün desteği ile modernize edilmiştir. Öğrencilerin derslerde ve projelerinde elektronik devre basım, montaj, mekanik işlemler vb. uygulamalarını yapabileceği 1 adet Atölye 2013 yılında öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

Meslek Yüksekokulumuzun adı 2017 yılında Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. İlerleyen süreçte Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarının branşlaşmaları yönünde alınan karar gereği Meslek Yüksekokulumuzun adı 2020 yılından itibaren Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. 

Yüksekokulumuz yaklaşık 2857 metrekare kapalı 36000 metrekare açık alana sahiptir. Yüksekokulumuzda aynı anda 650 öğrenci öğrenim görebilecek durumdadır. Bilgisayar ve projeksiyon cihazı donanımlı her birinde 20 adet öğrenci 1 adet öğretim elemanı bilgisayarı bulunan dört adet Bilgisayar Laboratuvarı, toplam  315 kişilik 7 derslik, içinde sayısal elektronik ve mikrodenetleyici deney setlerinin ve 6 adet bilgisayarın bulunduğu bir adet Sayısal Sistemler Laboratuvarı, içinde analog elektronik, devre analizi gibi derslerin deney setlerinin olduğu ve 6 adet bilgisayarın bulunduğu bir adet Devreler Laboratuvarı, bir adet AR-GE Laboratuvarı, bir adet Grafik Atölyesi, bir adet Baskı Atölyesi, öğrenciler Sistem Analizi ve Tasarımı (Proje) ve diğer bazı derslerdeki uygulamalarında kullanabileceği bir adet Uygulama Atölyesi, Mekatronik ve Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtım Programlarının derslerinde kullanılmak üzere Pnömatik Sistemler ve Güç Elektroniği Laboratuvarı, bir adet Baskı Atölyesi ile 150 kişilik konferans salonu mevcuttur. 2019 yılında ise Grafik Tasarımı Programı için bir adet Fotoğraf Atölyesi yapılmıştır. Aynı şekilde 2019 yılında Özel Elektrik Motorları, Elektrik Makineleri, Kumanda, Programlanabilir Denetleyiciler ile ilgili dersler için bir adet Otomasyon Atölyesi yapılmış ve eksiklikleri giderilmeye çalışılmaktadır. 2020 yılında Tasarım Bölümüne ait Laboratuvar ve atölyelerin genişletilmesi ve düzenlenmesi yapılmış, Elektronik ve Otomasyon Bölümünü kullandığı laboratuvar ve atölyeler elden geçirilerek düzenleme ve eksiklerin giderilmesi yapılarak Eğitim-Öğretimin daha kaliteli yürütülmesi sağlanmıştır.

Yüksekokulumuz,  Bilgisayar Programcılığı Programı, öğrenci alımı durdurulan ve mevcut kayıtlı öğrenci ile eğitimine devam eden Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı (N.Ö.-İ.Ö. ), İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı ( 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle öğrenci alımı yapılacak),  Mekatronik Programı, Grafik Tasarımı Programı ve Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programlarında; 1 Profesör Doktor, 4 Öğretim Görevlisi Doktor, 15 Öğretim Görevlisi ve 431 öğrencisi ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.