Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde ‘İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi Operasyonları Programı’ açıldı.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye’nin milli ve yerli savunma sanayi teknolojisinde son yıllarda yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda elde ettiği başarılarda önemli bir role sahip olan insansın hava aracı İHA Teknolojisi ve Operasyon Programının üniversite bünyesine kazandırılmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Rektör Aktekin, “Ülkemiz son yıllarda milli ve yerli üretimde büyük hamleler yaparak birçok alanda kendi ihtiyacını karşılayan, hatta bunları başka ülkelere ihraç eden bir ülke konuma geldi. Türkiye olarak özellikle daha düne kadar teknolojileri ithal eden bağımlı bir ülke iken, son yıllarda savunma sanayinde ardı ardına yapılan büyük yatırım ve hamleler neticesinde, bugün artık tamamen yerli ve milli insansız hava aracı olarak tabir ettiğimiz İHA ve Silahlı SİHA’ları üreten ve satan sayılı ülkeler arasındayız. Diğer taraftan başta ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruma adına gerek yurt içi gerekse yurt dışında yürütülen birçok operasyonda elde edilen başarılarda bu milli ve yerli savunma gücümüzü hep birlikte görüyor ve gururlanıyoruz.
Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak tüm bu güzel ve başarılı girişimlere katkıda bulunmak amacıyla üniversitemiz bünyesinde “İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojileri ve Operasyonları” programını açmak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’e müracaatta bulunduk. YÖK amacımız doğrultusunda yaptığımız bu müracaatımızı değerlendirerek üniversitemiz Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi ve Operasyonları Programı’nın açılmasına onay verdi.
İnşallah üniversite olarak bu yeni programımızla birlikte ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olan İHA teknoloji ve operasyonlarının geliştirilmesine önemli katkıda bulunarak, bu teknolojiyi kullanabilecek nitelikte ve donanımda teknik elemanlar ile uzmanları yetiştireceğiz.
Ben bu vesileyle programın üniversitemiz bünyesinde açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
- Yüksekokulumuz Öğrencileri Sanal Gerçekliği Derste Deneyimledi
- Mutlu Su Pompaları Firmasına Teknik Gezi Düzenlendi
- İş Kulübü, İş Arama Eğitimi gerçekleştirildi
- Hidroelektrik Santraline Teknik Gezi
- Üniversite Öğrencileri Arasında "Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması" Düzenlenmesi
- TSE Kayseri Bölge Koordinatörlüğü Laboratuvarlarına Teknik Gezi
- Kapadokya Üniversitesi Laboratuarlarına Teknik Gezi Düzenlendi
- Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dijital Dönüşüm Çağında Meslek Yüksekokulları ana başlığı altında düzenlenen XII. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu'nda
- Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Laboratuvarlarına ve Üniversitemiz TEKNOPARK Laboratuvarlarına Teknik Gezi Düzenlendi.
- Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi – Ahilik Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Ahilik Teşkilatı, Yapısı, Dünü-Bugünü ve Mesleki ve Teknik Eğitimdeki Yeri ve Önemi” Konulu Seminer Düzenlendi
- Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu TEKNOFEST Adana’da
- GSF Müzik Bölümü Öğretim Elemanlarına desteklerinden dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
- Yüksekokulumuzda DGS bilgilendirme toplantısı yapıldı.
- İHA ve Harita Mühendisliğinde Kullanımı İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi
- Türk Kızılay’ı Hacıbektaş Şubesi Yüksekokulumuz da öğrencilere yemek ikramında bulundu.