...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Kapadokya Havaalanına Teknik Gezi Düzenlendi
23/12/2023

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencileri, Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gökhan KEVEN'in katılımıyla; Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. Emrah UZUN koordinatörlüğünde, Havacılık Teknolojileri ve Terminolojisi dersi kapsamında Kapadokya Havalimanı’na teknik gezi düzenlendi.

Ders kapsamında gösterilen havacılık sektörüne ait operasyonların yerinde görülmesi ve havalimanı terminal yerleşkesi içerisinde yer alan departmanların işlevlerini uzmanlarından uygulamalı olarak görme imkanına sahip olan öğrenciler, Kapadokya Havalimanın kontrolündeki uçakların canlı iniş kalkış operasyonları ve arka plandaki yer ekiplerinin çalışmalarına da tanık oldular.

Öğrencilerimiz, havalimanı yerleşkesi içerisinde yer alan pilotluk eğitimi ve uçak bakım onarım hizmeti veren Güneydoğu Uçuş Okulu, bünyesinde uçaklar ve teknik personel ile pilotluk, uçakların bölümleri ve yapısı, uçuş kontrol üniteleri, bakımları ve diğer birçok teknik konularda yerinde eğitim alma imkânlarına sahip oldular.

Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gökhan KEVEN ve Öğr. Gör. Emrah UZUN, teknik geziye izin verdikleri ve havacılık sektörüne dair tecrübelerini paylaşıp, öğrencilerimize yeni bir ufuk açtıkları için Kapadokya Havalimanı müdürlüğüne, Şef Mehmet BAKİ Bey’e, Ümit Ersoy’a, ARFF ekibine ve diğer personellere, ayrıca Güneydoğu Uçuş Okulu (@gdhultralight)’na teşekkürlerini ilettiler.      

Günümüzün gelişen teknolojilerinin başında olan insansız hava araçları ve havacılık sektörü konusunda eğitim gören öğrencilerimiz teknik geziden oldukça memnun ayrıldılar.