...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Hacıbektaş TBMYO “Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23)”de
27/12/2023

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinatörlüğünde “Yetenek Her Yerde” temasıyla Kayseri’de düzenlenen “Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23)”e 25-26 Aralık 2023 tarihlerinde Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Eyüp GÜRCAN, Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan KEVEN ve Öğr.Gör. Halil ÇELİK rehberliğinde toplam 43 öğrenci ile katıldı.

Üniversitelerle iş dünyasını birleştiren ve 2 gün süren fuar kapsamında katılımcı firma ve kurumlar, 20 üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenci ve mezunlara kendilerini tanıtma fırsatı buldu.  Fuar boyunca öğrencilerle kurum ve işverenler karşılıklı olarak beklentilerini paylaşarak; öğrenciler yetkililerden iş başvurusu, staj olanakları ve istihdam süreçleri hakkında bilgi aldılar. Aynı zamanda alanında uzman kişiler, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilere kariyerlerini şekillendirmeleri konusunda yol gösterdiler. 

Yüksekokulumuz Elektronik ve Otomasyon Bölümü; Mekatronik ve İHA Teknolojisi ve Operatörlüğü programlarında 3+1 Uygulamalı Eğitim modeline geçilmesi sebebiyle Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Eyüp GÜRCAN ve Elektronik Otomasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan KEVEN; İşletmede Mesleki Eğitim Dersi ve Yüksekokulumuz tüm programlarında bulunan zorunlu yaz stajı için fuara katılan firmalarla işbirliği protokolü görüşmelerinde bulundu.