...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gelecek Hesaplarınızı Yakmayın!
03/02/2024

Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerin banka hesaplarını yasa dışı kullanmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için MASAK ile iş birliği yaptı.

MASAK tarafından hazırlanan “Gelecek Hesaplarınızı Yakmayın" başlıklı uyarı afişleri üniversitelere gönderildi.

Yükseköğretim Kurulu, banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılması halinde karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği yaptı.

Yükseköğretim Kurulu, “Son dönemde özellikle üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını başkalarına kullandırmak suretiyle gelir elde ettiği, kullandırılan bu hesapların suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı, dolandırıcılık gibi ağır hapis cezaları gerektirecek suçlara sebebiyet verebileceği" yönünde şikayetler gelmesi üzerine MASAK ile iş birliğine giderek, mağduriyet yaşamamaları için öğrencileri uyardı.

MASAK tarafından hazırlanan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere “Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezası ile karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın." uyarısı yapılıyor.