...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Grafik Tasarımı Programı Tarafından Üzeyir Reklam’a Teknik Gezi Düzenlendi
07/03/2024

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Grafik Tasarımı Programı öğrencileri ile Öğr. Gör. Gürsoy ŞEREF ve Öğr. Gör. Betül MÜEZZİNOĞLU’nun koordinatörlüğünde Üzeyir Reklam’a teknik gezi düzenlendi.

İşletmedeki grafik tasarımcıların hazırladıkları tasarımların baskıya hazırlık süreci öğrenciler tarafından dikkatli bir şekilde izlendi. Bir grafik tasarımcı tarafından yapılan çalışmaya göre baskı malzemesinin kâğıt, branda, folyo vb. olarak belirlenmesinin önemi ve gerekliliği hakkında önemli bilgilere yer verildi. İşletmede yapılan folyo kesim, promosyon ürün baskısı, cnc, lazer markalama, etiket tasarımı, bas-kes, kutu harf, araç kaplama, plaket, kompozit, isimlik vb. yapılan uygulamalar ile farklı kâğıt ve branda türleri üzerine yapılan çalışmalara ait örnekler hakkında bilgi verilirken öğrenciler tarafından dikkatlice incelendi.

Ayrıca işletme bünyesinde yer alan metal ve uygulama atölyelerinde de baskı aşaması tamamlanmış çalışmaların kullanıma hazır hale getirilme sürecinin her aşaması öğrenciler tarafından gözlemledi. Lazer markalama, cnc ile kompozit kesim, profil çerçeveli panoya brandanın gerilmesi ve led ışıklı tabela hazırlarken çalışanların vermiş oldukları bilgiler öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi.

Yapılan teknik gezi sayesinde öğrenciler eğitim-öğretim programı kapsamında almış oldukları derslerde yapmış oldukları tasarımların uygulama alanlarını gözlemleme şansı buldular.