...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Programcılığı Programı ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programları Tarafından Teknik Gezi Düzenlendi
15/03/2024

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı Programı ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencilerini ders kapsamında Öğr. Gör. Orçun BAĞRA ve Öğr. Gör. Emrah Uzun koordinatörlüğünde 5 ayrı noktaya teknik gezi düzenlendi.

Turizm Araştırmaları Enstitüsünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Ömer UZUNEL’in anlatımıyla birimleri bünyesinde bulunan 3 boyutlu haritalandırma yapabilen Matrix 300 Drone ve ekipmanlarını, yer altı tarama teknolojisi olan jeoradar cihaz ve ekipmanlarını, 360 derece dönme işlemi ile 3 boyutlu lazer tarama cihazını, Flashforge 3 boyutlu yazıcı ile SLA reçine yazıcılarını öğrencilerimiz yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

Kapadokya Teknopark bünyesinde hizmet veren Uzman Yasemin Oktar ve Uzman Yardımcısı Ayşe İlknur Gül’ün sunumlarıyla Teknoloji Transfer Ofisinin Kapadokya Teknopark’ın imkân, olanak, iş ortakları, Labadokya, Cappin2c, TUBİTAK projeleri, çeşitli proje desteklerinde ve birçok konu hakkında bilgilendirme sonrasında sanal gerçeklik laboratuvarında öğrencilerimize VR teknolojisi deneme imkânı sundular.

Teknopark bünyesinde hizmet veren TEAMPRO Teknolojisi, ABC Medya Bilişim ve Yazılım Teknolojileri ve KARANAC Yazılım Mühendislik firmalarına ziyaret ederek güncel çalışmaları, kullandıkları yazılım dil ve platformları, staj ve iş imkanları gibi merak ettikleri konular hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret edilen 3 firma yetkililerine, Kapadokya Teknopark ekibine ve üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer UZUNEL’e teşekkür ederiz.