...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

İHA ve Harita Mühendisliğinde Kullanımı İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi
31/05/2024

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda, Yüksekokul öğretim elemanları; Prof.Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU, Dr.Öğr.Üyesi Gökhan KEVEN, Öğr.Gör. Alper GÖRGÜN ve Kapadokya Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kürşat İLHAN koordinasyonunda, Vatan Harita işletme sahibi, Harita Mühendisi ve İHA-1 Pilotu, Oktay ÖZDOĞAN tarafından, “İnsansız Hava Araçları ve Harita Mühendisliğinde Kullanımı” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı, Dr. Öğretim Üyesi Gökhan KEVEN moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Oktay ÖZDOĞAN’ın yapmış olduğu sunum ile öğrencilere, harita mühendisliğinin çalışma alanından, jeodezi ve fotogrametri yöntemlerinden bahsettikten sonra İnsansız Hava Araçları ve harita mühendisliğinde kullanımı anlatılmıştır. Kendi yaptığı çekimler ve uygulama örnekleriyle öğrencileri bilgilendiren Sayın ÖZDOĞAN, sunumu sonrası öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Sunumda fotogrametri işlemlerinde kullanmış olduğu İnsansız Hava aracını ve faydalı yük olarak kullandığı kamera sistemini uygulamalı olarak öğrencilere anlattı.

Sunumun ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Eyüp Gürcan tarafından Sayın Oktay ÖZDOĞAN’a ve Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gökhan KEVEN’e teşekkür belgesi ve günün hatırası adına bir hediye takdim edildi.

Sunum bittikten sonra öğrencilerle birlikte açık alanda İHA’nın kalkış ve kumanda sistemleri, kamera ayarları ve çekimlerle ilgili olarak uygulamalı bir bilgilendirme yapıldı. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin İHA kumanda etmeyi deneme fırsatı bulduğu etkinlik Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun ve katılımcıların havadan görüntülerinin alınmasıyla tamamlandı.