...

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı

 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Programın Amacı

Biyomedikal cihaz teknolojisi programının amacı, tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan alet ve cihazların montajı, kullanımı, bakım ve onarımı alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Kazanılan Yeterlilik

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve 30 iş günü zorunlu stajını tamamlayan öğrencilere, BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ alanında ön lisans diploması verilir.

Mezunların İstihdam Profili

Programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Ölçme, Devre Analizi, Mikrodenetleyiciler, Anatomi ve Fizyoloji, Biyomedikal cihazlar ile ilgili dersler vd.) derslerde biyomedikal cihazların çok değişik ortamlarda kullanımı, montajı, kalibrasyon ayarları ve arızaları ilgili bilgi ve becerilerle donatılacaklardır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ön lisans programından mezun olan öğrenciler, “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Teknikeri” unvanı alabileceklerdir. Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının biyomedikal cihaz teknik servislerinde ve hastanelerin kendi biyomedikal cihaz servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabileceklerdir.

Üst Derece Programlarına Geçiş (DGS)

Programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

• Biyomedikal Mühendisliği

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği

• Elektronik Mühendisliği

• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

 

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı eğitim planına erişmek için buraya tıklayınız.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı ders içeriklerine erişmek için buraya tıklayınız.