İzmir Menemen merkezli KASTAŞ Sızdırmazlık Teknolojileri A.Ş. yetkililerinden Konya Şubesi Müdürü, Makine Mühendisi İbrahim ÇELİK ve Satış Sorumlusu/Makine Mühendisi İshak ÇELİK, KASTAŞ firmasının tarihi, çalışma alanı, sızdırmazlık ekipmanları ve sızdırmazlık teknolojilerinin üretimi konusunda Meslek Yüksekokulumuz akademik personeli ve öğrencilerine seminer verdi.
Şube Müdürü İbrahim ÇELİK yaptığı sunum ile KASTAŞ firmasını tanıttı. KASTAŞ’ın temelleri 1981 yıllarına dayanan ve Türkiye pazarında önemli bir paya sahip olmakla birlikte, Almanya’da ve İtalya’da da pazara sahip; akışkan gücü sızdırmazlığında yüksek performanslı ürünleri, inovatif sızdırmazlık çözümleri ve global satış ağı ile dünyanın önde gelen üreticilerinden birisi olduğunu sunumunda belirtti. Şirketin çalışma ve kalite politikasından istihdam alanlarından, staj imkanlarından ve şirket personelinin hangi yetkinliklere sahip olduğunu belirtmiştir.
Sunumun devamında Şube Müdürü İbrahim ÇELİK, sızdırmazlık elemanlarındaki 40 yılı aşkın deneyimini, “dünyada ilk tercih edilen sızdırmazlık teknolojileri üreticisi olma” vizyonuyla geleceğe taşıyan KASTAŞ, inovasyon ve girişimciliği stratejilerinin merkezine koyarak, tüm iş süreçlerinde verimlilik, sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti odağıyla, her zaman kaliteli, yenilikçi ve güvenilir sızdırmazlık teknolojileri üretim hedefini anlattı.
Satış sorumlusu İshak ÇELİK ise sunumlarında KASTAŞ firmasının üretmiş olduğu sızdırmazlık ürünlerinin kullanım alanlarını, sızdırmazlık ekipmanlarının çalışma yapısını, üretim ve malzeme seçim süreçlerini anlattı. KASTAŞ ürünlerinin, gıda sektörü, iş makinaları, tarım ekipmanları, mobil hidrolik, endüstriyel, maden ve demir-çelik başta olmak üzere hidrolik ve pnömatik uygulamalarda kullanılan boğaz keçeleri, piston keçeleri, toz keçeleri, yataklama elemanları, statik keçeler, o-ringlerin yanı sıra; birçok özel uygulama için özel sızdırmazlık çözümleri geliştirdiğinden bahsetmiştir.
Sunumun sonunda öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan KASTAŞ firması yetkilileri ile farklı alanlarda ortak çalışmalar yürütülebileceği konuları konuşulmuştur.
- Yüksekokulumuz Öğrencileri Sanal Gerçekliği Derste Deneyimledi
- Mutlu Su Pompaları Firmasına Teknik Gezi Düzenlendi
- İş Kulübü, İş Arama Eğitimi gerçekleştirildi
- Hidroelektrik Santraline Teknik Gezi
- Üniversite Öğrencileri Arasında "Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması" Düzenlenmesi
- TSE Kayseri Bölge Koordinatörlüğü Laboratuvarlarına Teknik Gezi
- Kapadokya Üniversitesi Laboratuarlarına Teknik Gezi Düzenlendi
- Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dijital Dönüşüm Çağında Meslek Yüksekokulları ana başlığı altında düzenlenen XII. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu'nda
- Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Laboratuvarlarına ve Üniversitemiz TEKNOPARK Laboratuvarlarına Teknik Gezi Düzenlendi.
- Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi – Ahilik Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Ahilik Teşkilatı, Yapısı, Dünü-Bugünü ve Mesleki ve Teknik Eğitimdeki Yeri ve Önemi” Konulu Seminer Düzenlendi
- Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu TEKNOFEST Adana’da
- GSF Müzik Bölümü Öğretim Elemanlarına desteklerinden dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
- Yüksekokulumuzda DGS bilgilendirme toplantısı yapıldı.
- İHA ve Harita Mühendisliğinde Kullanımı İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi
- Türk Kızılay’ı Hacıbektaş Şubesi Yüksekokulumuz da öğrencilere yemek ikramında bulundu.